Hieronder enkele tips voor het kopen of verkopen van een huis.

Loop voor een bezichtiging door de buurt

De omgeving van jouw mogelijk nieuwe huis bepaalt voor een deel jouw woongenot. Bekijk de omgeving daarom goed en maak eventueel een praatje met toekomstige buurtgenoten. Dit geeft een goed beeld van de sfeer in de buurt en zorgt ervoor dat een huis ook een thuis wordt.

Noteer voor een bezichtiging wat je echt belangrijk vindt aan een huis

Door een lijstje te hebben vergeet je geen zaken en kun je achteraf de plus- en minpunten van een huis makkelijk benoemen.

Wel of geen bouwkundige keuring?

Uiteraard zullen wij als aankopend makelaar jou ook adviseren over de noodzaak om een huis al dan niet bouwkundig te laten keuren. Koop je een woning zonder aankoopmakelaar dan kan een bouwkundig onderzoek extra zekerheid bieden.

Als verkoper van een oudere woning kun je de woning voor verkoop ook laten keuren en het rapport als ‘service’ aanbieden aan potentiële kopers. Dit kan eventuele twijfels over het kopen van jouw huis wegnemen.

Verkopers: maak gebruik van verkoopstyling

In de huidige markt waarin kopers veel keuze hebben, kan verkoopstyling het verschil maken tussen het wel of niet verkopen van jouw huis. Een verkoopstyliste kijkt vanuit het perspectief van een koper naar jouw huis en zorgt ervoor dat dit aansluit bij de behoefte van een potentiële koper.