Home    Nieuws    Contact

Arthur de Bock Makelaardij

Zoek meer

Een woning verkopen

Een woning verkopen

We leven in een tijd waarin het aantal woningzoekenden toeneemt en veel woningen niet lang te koop staan. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de huidige markt.

Hoeveel is jouw woning waard? Dat is afhankelijk van de grootte van de woning, maar ook van de omgeving, staat van onderhoud, aanbod van soortgelijke huizen in de buurt enzovoort.

Door onze jarenlange ervaring weten wij hier perfect op in te spelen.


U kunt kiezen voor onze ‘full’ service

De makelaar voert een waardebepaling uit en geeft een adviesverkoopprijs af waarna de definitieve vraagprijs in overleg met de opdrachtgever wordt bepaald. Wij maken de afspraken voor de bezichtigingen en voeren deze uit. Ook zorgen wij ervoor dat de woning op funda, mva.nl, arthurdebock.nl en facebook wordt aangemeld. Onderhandelingen met geïnteresseerden worden door de makelaar uitgevoerd in overleg met opdrachtgever. Bij akkoord van beide partijen maken wij de koopakte op. Het tekenen van de akte vindt plaats op ons kantoor. Uiteraard is de makelaar bij de  eindinspectie en het transport aanwezig.

Zie hieronder hoe de courtage wordt berekend bij verkoop van je woning:

Koopsom tot      € 250.000,- :                              1,5%   incl. btw (= 1,24% ex. btw) minimum van €2.500,- incl. btw

Koopsom  van    € 250.000,- tot € 400.000,- :  1.25%  incl. btw (=1,03% ex. Btw)

Koopsom vanaf  € 400.000,- :                             1% incl. btw (=0,8% ex. Btw)


Ook kunt u kiezen voor onze ‘zelf doen’ service

Hierbij verzorgt de makelaar dezelfde punten als bij ‘full’ service, maar voer je de bezichtigingen zelf uit. De kandidaten voor de woning leveren wij aan en met hun plan je de bezichtigingsafspraak in.  De courtage is geen percentage van de koopsom maar een vast bedrag van € 1.750,- incl. btw


Opstartkosten voor publicatie en promotie van de woning op de websites en brochure:

  • Standaard professionele fotografie, echter zonder 360 graden foto’s en homevideo,  alsmede 2D en 3D plattegronden : € 395,- incl. btw.
  • Volledig ‘homeshow’ pakket inclusief professionele fotografie met 360 graden foto’s en home video, 2D en 3D plattegronden, meetrapport conform NEN 2580  en eigen (!) website van de woning kost: € 595,- incl. btw.